Pazartesi, Ocak 06, 2014

Tembel bir gün.

Bazı günler diğerlerinden yavaş akar. Daha az iş yapılır o gün. Hakkında anlatılacak bir konu bulmak zordur. Dün öyle bir gündü. Tembel bir gün.

Öğlene kadar yeğenim buradaydı. Onunla tuz boyadık, sonra da pastel renkli tuzları kavanoza doldurduk. Keşke bitmiş halinin resmini çekseydim. Kendime de yaparsam çekerim. İşportada görüp beğenip renkli kum sandığım şeyi yapmak meğer ne kolaymış. Bir de Tshirt baskısı yaptık. Sonra babası gelip aldı.

O gittikten sonra, hırkanın kolunu örmeye başladım. Tahminimce 8 saatlik örgü işi kaldı. Sonra o güzelim hırka bitecek. Yani giyilecek.



Şu an internet radyosundan Folk müzik dinliyorum. Telefona üç farklı internet radyo indirdim. Jango, Earbit  ve Xiialive. Onu da ampliye bağlıyorum. Böylece laptopta çalışırken nefis müzik kalitesiyle online radyo dinleyebiliyorum. Telefon, konuşmak dışında her işimi görüyor. Radyolardan biri yatarken sesi azaltarak kısıyor belirlediğin bir süre sonunda. Hangisi şimdi hatırlamıyorum. Gerçekten müzik bittikten kısa süre sonra uykuya daldım geçen akşam.

Bir pırasalı börek tarifim var. Unutmadan buraya not düşeyim. B.'nun böreği ve Zencefil'in pırasalı pie'ının bir füzyonu diyelim. Nefis oluyor. Malzemeleri de çok basit: (iki kişilik)

Harç için:
1 pırasa
1 havuç
100 gr beyaz peynir
Beş y.kaşık yoğurt

1 yufka
1 yumurta
Az sıvıyağ
çörek otu

Pırasaları halka şeklinde ince ince doğra. Havucu rendele. Pırasa ve havucu geniş bir tavaya al. Az sıvıyağla kavur. Dört kaşık yoğurt ekle. (Beşinci kaşık yumurta ile karışacak). Peyniri ekle eriyinceye kadar karıştır. Eridiğinde ateşten al.

Yufkayı tezgaha ser. Ortadan ikiye böl. Harcın yarısını, kenarda çevirme payı bırakarak,  kaşık kaşık kenar boyunca yufkanın bir yarısının üzerine dök. Aynı işlemi, diğer yarısı için yap. Yumurtayı az yağ ve yoğurtla çırp. Bir fırça ile yufkanın boş taraflarına sür. Sonra düz kenarı harcın üzerine kapatıp rulo yap. Yufkayı yuvarlaya yuvarlaya rulo haline getir. Sonra rulonun bir ucunu kıvıra kıvıra ruloyu spiral gibi yap. Diğer yufka için aynı işlemi yap. Yağlanmış fırın kabına ikisini koy. Üzerine biraz yumurtalı karışımla ıslat ve çörek otu serpiştir. 25 dk. 200 derece fırında ya da üstü kızarıncaya kadar pişir.


Şimdi güzel bir belgesel bulabilirsem izleyeceğim. İyi geceler küçük Joe.

4 yorum :

  1. Ay bu sene ben kafayı pırasayla bozdum, pırasalı somonlu kişler, pırasalı beyaz peynirli pizzalar, pırasalı karidesli somonlu domatesli tencere yemeği.. Ama bu senin tarifin de çok şahane, hemen yapacağım, yarın türk bakkalına gidip yufka bakayım :) Var mı başka pırasa tarifi?

    YanıtlaSil
  2. Pırasa nefis bir sebze bence de. Aslında taze soğanın yenilebiliri. Başka tarif işte zeytinyağlı pırasa var ki bayılırım. Yaptın mı böreği? Merak ettim güzel oldu mu? :)

    YanıtlaSil
  3. Çok marifetlisin sanırım Joe. Şu an açım :)

    YanıtlaSil
  4. Pırasalı böreği öneririm, baya güzel oluyor tadı. :) Mutfağımın demirbaş tariflerindendir.

    YanıtlaSil