Pazar, Mayıs 25, 2014

Yalnız bir bahar akşamı.

İşte bir bahar akşamı. Dışarda hava kararmak üzere. Salonda James Morrison gitar çalıyor sakin sakin. Kırmızı koltukta boylu boyunca uzanıyorum. Kucağımda küçük -artık emektar sıfatını hakeden- laptop'um.


Kendimi iyi hissettirecek kadar ev işi yaptım. Daha bitmedi. Birazdan kalkıp 
devam edeceğim.


Chill out. Mutlu olmak için daha fazlasına gerek var mı? Belki bir kadeh martini 
doldurabilirim kendime. Antep'ten getirdiğim fıstıkları çok sevdiğim ahşap çerez kaselerine doldursam.
Biraz kuru üzümle cevizim de var. Yeni bir kitap aldım kendime dün..
Hakan Günday'ın Malafa'sı. İşleri bitirdikten sonra okumayı planladım. Aslında mutlu olmak
için herşeye sahibim. Ve demin olduğu gibi mutluluk bana kocaman el kol hareketleri
ile "baksana burdayım ben! kafanı kaldır da bir bak" diyor bazen. Bakıyorum. Gülümsüyorum.
Gülümsüyor. Sonra...Sonra hava kararıyor. Yalan. Yani hava kararıyor gerçekten ama.


Bilmiyorum. Belki hayatı kendime zehir ediyorum. Biraz öyle. M.'yi istiyorum. Ama 
belli ki o beni istemiyor. Yoksa yanımda olurdu. En son gittiğimde parçalarımı topladım 
yerden. Kaç senedir sürüyor. İlk başladığında doğan çocuklar okumayı söktü. Dün gece tarot açtım.
Tavsiye tarot'u. O lekeli kartların yerine yenisini yapacaktım göya. Neyse kendime yeterince kızgınım
zaten. Nasıl bitireceğim bu sevgiyi? Arada başkaları oldu bu sürede ama sadece gölgelediler onu.
O hep oradaydı. Yani başkasıyla beraber olmakla da olmuyor. Tarot sentez kartında birinci kartı çıkardı.
Yeni başlangıç kartı. Yeni bir başlangıç. İçimden kiminle? Onunla mı diye sormak geliyor. O soruyu sorunca
 mantıklı konuşan insanlar sanki bir ağızdan "mümkün mü ki onunla?" diyorlar. Hatta kızıyorlar.

Neyse ben artık ev işlerinin son faslına koyulayım. Karnım da acıktı. Bir de unutmayayım diye şu nane 
şerbetinin tarifini koyayım. Basit ama sonra unutacağım nasıl yaptığımı. Yarım limonun suyuyla karıştırıp,
üstüne buz atıp, suyla tamamlayıp naneli zencefilli limonata yapılıyor.

Nane şerbeti:

Yaklaşık 15- 20 dal taze nane.
Bir litre  İki bardak kaynamış içme suyu.
İki ajda boy çayBir su bardağı şeker.
Bir yemek kaşığı toz zencefil.

Suyu tencerede kaynatın. Nane dallarını yıkayıp, sapların yapraksız kısımlarını bırakıp yapraklı kısımlarını saplarıyla kıyın (on, onbeş yerden). Kaynamakta olan suyun içine atın. Kapağı kapatın. On-on beş dakika demlensin. Delikli kepçeyle yaprakları alın. Ya da süzün. Su henüz sıcak olacak, şekeri ve zencefili ekleyin. Karıştırıp eritin. Soğuduktan sonra temiz bir şişeye doldurup buzdolabında saklayın.

Kullanmak istediğinizde, büyük bir su bardağına (iki bardaklık) yarım limonun suyu, iki üç parmak nane şerbeti. Üstünü soğuk su ve buzla tamamlayın. Pratik limonatanız hazır. Tadı ekşi gelirse biraz daha şerbet ekleyebilirsiniz.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder